maandag 9 augustus 2010

She shares ...a lot

Dat social media heter is dan de rode zwembroek van David Hasselhoff in zijn minder alcoholistische Baywatch jaren hoeven we niemand meer te vertellen. Social media is heet. Al eerder postten we een artikel over het grote aandeel van de vrouw in deze ontwikkeling.
Ook Web SEO Analytics laat op hun blog weten dat de vrouw meer te vinden is in social media-land dan de man.

De vrouwelijke gebruikers liggen bij Indeed, Facebook & Twitter op 57%, bij Flickr op 55% en bij MySpace op 64%, laat Web SEO Analytics weten. Maar liefst 64% van deze vrouwelijke gebruikers besteden hun tijd binnen de social media al pratend over producten. Het onderwerp zijn van dit gesprek kan dus behoorlijk wat teweeg brengen voor een merk.

Naar aanleiding van deze gegevens geeft Web SEO Analytics 4 eenvoudige stappen om dichterbij het digitale wel en wee van de sociale vrouw te komen staan.

1. Doe onderzoek
Gebruik social media tools zoals Facebook, MySpace en Twitter om in het leven te duiken van deze vrouw. Wat doet ze? Wat boeit haar? Wat laat haar koud? Begrijp haar.

2. Gebruik de groten der social media
Maak volop gebruik van de machtige communicatiemiddelen die social media bieden. Zet je Facebook Group op, maak je Twitter account aan en maak offers nobody can refuse. En erg belangrijk: Niet verslappen, blijf actief!

3. Gebruik de kleinen der social media
Ga op zoek naar de kleinere, specifieke netwerken waarin je doelgroep zich bevindt. Zoek uit wat hier allemaal gebeurt, zet doelgerichte marketing campagnes op en kom erachter hoe je merk/product in de smaak valt.

4. Wees interactief en creatief
Verzin verleidelijke applicaties, creatieve plugins, aantrekkelijke aanbiedingen, virals en wedstrijden, in plaats van het gebaande marketingpad te volgen. Wanneer de aandacht van 1 persoon is getrokken, zul je die snel van meer krijgen.

De kracht van de vrouw binnen social media is groot. En wanneer ze op een vriendelijke, innovatieve en creatieve manier bereikt wordt is het delen van dit succes snel door haar gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten