woensdag 15 april 2009

Independent women

De tijd dat de vrouw haar echtgenoot om geld moest vragen om een nieuwe bloemetjesjurk te kopen is voorbij. Ze tovert tegenwoordig haar eigen portemonnee wel tevoorschijn om op ‘spending spree’ te gaan. Onderzoeksbureau Synovate concludeert na een internationaal onderzoek naar vrouwen en hun financiën dat 60% van de Nederlandse vrouwen zich financieel onafhankelijk voelt. De Nederlandse vrouw scoort hiermee gemiddeld, vergeleken met andere landen.

De hypotheek en levens- en zorgverzekeringspremie worden gezien als grootste obstakel voor financiële onafhankelijkheid. Financiële afhankelijkheid die voor de vrouw betekent:
  1. Onafhankelijk zijn van partner/echtgenoot (50%)
  2. Leven zonder schulden (24%)
  3. Alles kunnen kopen wat je hartje begeert (10%)

De financiën beheren met behulp van een maandelijks budget en een gezamenlijke spaarrekening met partner/echtgenoot wordt door de meerderheid van de Nederlandse vrouwen op prijs gesteld. Het beheren van de spaar- en/of lopende rekeningen staan daarnaast op nummer 1 van de maandelijks meest gebruikte financiële producten en/of diensten. De creditcard wordt door een derde van de vrouwen ook regelmatig gebruikt. Overige diensten zoals aandelen, beleggingsfondsen en buitenlandse rekeningen worden minder genoemd. Waarschijnlijk nemen de meeste mannen deze diepgaandere financiële zaken nog voor hun rekening.

De meerderheid van de Nederlandse vrouwen kan dus prima op haar eigen, onafhankelijke, Hollandse stelten staan. Een interessant gegeven dat niet over het hoofd gezien mag worden, als het gaat om marketing in de financiële sector.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten