maandag 15 februari 2010

Website-trends voor 2010

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. 2010 is van start gegaan en dat is een mooi moment om eens te bekijken waar en vooral hoe we dit jaar een mooi plekje kunnen veroveren in de digitale wereld. Website Marketing NOW laat ons de website-trends voor 2010 zien.

BadgesFlickr, Facebook, blogs en Twitter krijgen een prominente plek binnen websites. Via badges kun je linken, volgen en doorsturen.

Praktische malaise
De economie ligt nog steeds op zijn gat. Dit betekent een praktische en heldere aanpak voor bedrijven als het gaat om het bouwen van websites. Efficiƫntie wordt het sleutelwoord.

De kracht van blogs
Blogs zijn nog steeds een krachtige en makkelijke manier om van je te laten horen. Verwacht dit jaar meer blogs, zowel in tekst als beeld.

Digitale integratieDe sociale netwerken zijn booming en dit is terug te zien in websites dit jaar. De grens tussen website en sociale netwerken vervaagd. Skittles heeft dit al goed begrepen.

Mobiel, mobiel, mobiel
Meer dan 50 miljoen mensen knallen het wereldwijde web op via hun ‘mobile device’ en dit aantal groeit stevig door. Zorg dus dat je website qua opmaak mobiel-vriendelijk is.

Interactiviteit
Interactie op websites wordt steeds belangrijker. Zorg dat je niet achterblijft op het gebied van forums, Q&A, surveys, polls, prijsvragen, comments, corwdsourcing, etc.

Videoveral
Met de immense opkomst van YouTube en andere soortgelijke websites is de video niet meer weg te denken. Zorg dat je je viral video klaar hebt staan om verspreid te worden.

DesignHet uiterlijk van websites gaat er dit jaar stevig op vooruit. Huur een pro in en val op een unieke manier op tussen de vele doe-het-zelf Ikea bouwpakketten.

Personifieer
Geef mensen de mogelijkheid om een stukje van zichzelf kwijt te kunnen. Denk aan het ontwerpen van je eigen T-shirts, eigen schoenen, etc.

GROOTPak het groots aan. Grote koppen, grote beelden, groot lettertype. Val op en haal mensen over om deel te nemen aan jouw digitale wereld.

Ga heen en ontwikkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten